Wpis

czwartek, 16 lutego 2012

Karkowka w sosie slodko-kwasnym

Składniki

  • 1kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • sloik ogórków konserwowych
  • skladniki zalewy:
  • 1 szkl. zalewy z ogórków konserwowych
  • ? szkl. ketchupu pikantnego
  • 4 cebule ( pokroic w póltalarki
  • zeszklic i
  • dodac do zalewy)

Sposób przyrządzenia

Mieso pokroic w centymetrowe plastry posolic, popieprzyc obsmazyc na patelni na tluszczu.

Ogorki odsaczamy z zalewy i kroimy w plasterki.

W zaroodpornym naczyniu ukladamy warstwami: porcje miesa, na które kladziemy pokrojone w talarki ogórki, zalewa, mieso, ogórki, zalewa.

Jesli zalewa jest za kwasna mozemy dodac szczypte cukru.

Pieczemy 40 ?50 minut w temperaturze 180 °C Podajemy z ryzem, kasza lub ziemniakami.

Ja preferuje brazowy ryz.

:) Smacznego

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
kubala7
Czas publikacji:
czwartek, 16 lutego 2012 18:42

Kanał informacyjny